10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:57

Nieuwe gemeente Eemsdelta krijgt provinciale subsidie voor ‘leegstandsmakelaar’

Eemsdelta – De nieuwe gemeente Eemsdelta krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 25.000 euro voor het aanstellen van een ‘leegstandsmakelaar’. Deze makelaar wordt volgend jaar benoemd en moet ervoor zorgen dat de centra in de nieuwe gemeente aantrekkelijk en levensvatbaar blijven.

Meer ruimte voor creatieve sector
De ‘leegstandsmakelaar’ gaat straks in gesprek met winkeliers, makelaars en vastgoedeigenaren over de invulling van (toekomstige) leegstaande panden. De nieuwe gemeente Eemsdelta wil meer ruimte creëren voor de minder commerciële initiatieven in de detailhandel, dienstverlening en horeca, maar ook kunst en cultuur. Hierdoor ontstaan kansen voor de creatieve sector en andere alternatieven.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “De provincie draagt met deze subsidie bij aan het versterken van de retailsector en daarmee de leefbaarheid in de nieuwe gemeente Eemsdelta. Een ‘leegstandsmakelaar’ is een mooie uitvoering van de retailvisie die de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum eerder gezamenlijk maakten.”

Wethouder Hans Ronde van de huidige gemeente Delfzijl: “Onze centra zijn ons visitekaartje en moeten er op en top uitzien. De nieuwe gemeente Eemsdelta heeft straks een historisch centrum met hangende keukens, een maritiem centrum langs de zeedijk en de haven en een authentiek centrum in het groene hart van Groningen. Aantrekkelijk voor onze bewoners en bezoekers van buiten.”

Subsidieregeling Retailagenda
De bijdrage van de provincie komt uit de subsidieregeling Retailagenda, waarmee de provincie gemeenten ondersteunt bij de ontwikkeling van winkelgebieden.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen

Populaire berichten