Nieuwe busverbinding tussen Winschoten, Delfzijl en Appingedam naar Borkum

Eemshaven – Sinds deze week verbindt een nieuwe busverbinding de plaatsen Winschoten, Delfzijl en Appingedam met de Borkumlijn in de Eemshaven. Hierdoor is Borkum voor de gasten uit Nederland nog makkelijker te bereiken. Namelijk met de eigen auto, bus of trein. “Met dit extra aanbod wordt een reis naar Borkum nog aantrekkelijker voor gasten uit de omliggende dorpen, die niet met eigen vervoer of de ARRIVA trein kunnen komen.” Aldus Rolf Bouwman, adjunct directeur Borkumijn.

Op de donderdagen is de route Winschoten-Appingedam- Eemshaven en op de zaterdagen wordt per touringcar de route Winschoten- Delfzijl- Eemshaven gereden. De vertrektijd is voor beide verbindingen om 8:00 uur vanaf het treinstation in Winschoten. Op donderdag stopt de bus om 08:35 uur bij de Nicolaikerk in Appingdam en op zaterdag, op dezelfde tijd, voor Hotel de Boegschroef in Delfzijl.

De reis gaat dan rechtstreeks verder naar de veerterminal, waar de boot klaar ligt voor vertrek om 09:15 uur. In iets minder dan een uur bereikt de veerboot het Duitse Waddeneiland, waar de gasten genoeg tijd hebben om Borkum zelfstandig te ontdekken. De terugreis is dan om 17:40 uur.

Op het eiland Borkum zijn er tal van manieren om de dag ontspannen door te brengen. Het brede zandstrand nodigt uit tot zonnebaden. In de zomer staan hier de typische Borkumer strandtenten. Surfen, beachvolleybal of een duik in de Noordzee staan ook hoog op de to-do lijst. Als je het eiland in al zijn breedte wilt ontdekken, kun je dat het beste doen door een fiets te huren bij de Borkumer Kleinbahn direct bij het treinstation. Met de fiets zijn alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereikenen te bekijken, evenals het schilderachtige Ostland van het eiland. Als je nog tijd over hebt, klim dan omhoog naar het uitkijkplatform van de Nieuwe Vuurtoren of bezoek het kleine lokale museum in de directe nabijheid van de Oude Vuurtoren met de historische Walvisvaardersbegraafplaats.

Combi-Tickets voor de bus, inclusief veerboot, zijn te verkrijgen bij het VVV in Appingedam, VVV Delfzijl, VVV Winschoten en bij Hotel de Boegschroef in Delfzijl. Voor meer informatie kunt u bellen met: 0596/516 026 of mailen naar info@borkumlijn.nl

Back to top button