10.1 C
Delfzijl
13 mei 2021 00:54

Nieuwe burgemeester verwelkomt nieuwe Nederlanders

Appingedam – Vorige week verwelkomde de kersverse burgemeester Anno Wietze Hiemstra twee nieuwe Nederlanders. De beide heren en de aanwezige familieleden werden getrakteerd op een gebakje voorzien van de kleuren van de Nederlandse vlag. Tijdens de ceremonie sprak Anno Wietze Hiemstra met de betrokkenen en werd stilgestaan bij de verkrijging van de Nederlandse nationaliteit. Nadat de verklaring van verbondenheid was afgelegd, werden de officiĆ«le Koninklijke Besluiten uitgereikt.

Als afsluiting van het bijzondere moment kregen de nieuwe staatburgers Hollandse lekkernijen en oranje bloemen. Vervolgens werden de ‘nieuwe’ Nederlandse Damsters natuurlijk van harte gefeliciteerd.

Nederlanderschap

Aan de naturalisatie kan een lang proces vooraf gaan. Zo moeten nieuwkomers goed Nederlands kunnen spreken en weten hoe de Nederlandse maatschappij in elkaar zit. Naturalisatie is de bekroning.

De bedoeling is dat gemeenten tijdens een feestelijke bijeenkomst het naturalisatiebesluit overhandigen aan de nieuwe burgers nadat de verklaring van verbondenheid is afgelegd, waarin zij beloven of verklaren de grondwet te respecteren en de plichten die het staatburgerschap met zich meebrengt getrouw te zullen vervullen. De nieuwe Nederlanders zijn verplicht naar deze ceremonie te komen. Zij zijn pas Nederlander na de uitreiking van het schriftelijke besluit tijdens de ceremonie.

De naturalisatieceremonie is door de regering ingesteld om het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit meer elan te geven.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten