Nieuwe bouwmeesters van Campus Eemsdelta voor Landgoed Fraeylemaborg

Slochteren – Zeven weken lang hebben 100 brugklasleerlingen voor het projectvak Onderzoek en Ontwerp van Campus Eemdelta uit Appingedam in opdracht van Stichting Landgoed Fraeylemaborg zich gebogen over de vraag hoe het Landgoed toekomstbestendig gemaakt kan worden. Daarbij hield elke groep zich ook bezig met de vraag welke aanpassingen van de ‘sprokkeltocht’ – een speurtocht in het park – noodzakelijk zijn.

Het project begon met een bezoek aan de Fraeylemaborg, waar leerlingen de borg, het park en de grote zaal van restaurant De Boerderij bezochten. Tijdens het project op school werkten groepen met de scrummethode om de voortgang te plannen. Daarnaast werden weektickets bijgehouden om te reflecteren en het verloop van het proces vast te leggen. Al met al een intensief project waarin proces en product even belangrijk waren.

Het sluitstuk was een presentatieronde van 100 leerlingen op de Campus, waarbij de opdrachtgevers van Landgoed Fraeylemaborg zich lieten informeren over de adviezen van alle onderzoeksgroepen.

“Kabelbanen, vlotten, uitkijktorens, een theehuis en een escaperoom in de oranjerie, een lounge-hut op de berg, karaoke in de Boerderij en filmavonden in de Grote Zaal. Van computer modellen en minecraft tot karton, hout en textiel, er is door leerlingen veel uitgeprobeerd. Geweldig om dit zo te mogen zien”, aldus conservator Carien Kremer.

“We hebben in Landgoed Fraeylemaborg een heel fijne opdrachtgever gehad. Een prachtige locatie om met onze leerlingen na te denken over de toekomst van de gebouwen en het park. Als docent kijk ik daarom terug op een geslaagd project”, aldus

docent Peter Kamminga.

Back to top button