Nieuwbouw manege Biessum in Delfzijl feestelijk geopend

Delfzijl – Afgelopen weekend vierde manege Biessum in Delfzijl dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de manege zijn afgerond. Tijdens de feestelijke opening onthulden de eigenaren het nieuwe naambord in bijzijn van burgemeester Gerard Beukema van gemeente Eemsdelta en George Wildeboer, projectleider van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Voor de goed georganiseerde opening van de manege was veel belangstelling. 

Opening manege Biessum

De eigenaren van de manege besloten iets meer dan twee jaar geleden deel te nemen aan de proef ‘Bouwen in eigen Beheer’ van NCG. Dit betekende dat, na het vaststellen van het versterkingsadvies, de eigenaren zelf verantwoordelijk zouden zijn voor de sloop en nieuwbouw van de manege en de bijbehorende loods.

In juni 2019 zat NCG voor het eerst bij de eigenaren aan tafel om het traject na de inspectie (opname) van de manege en de loods te bespreken. Aan het einde van dat jaar lag het versterkingsadvies op tafel. Dit versterkingsadvies is uitgewerkt tot een sloop- en nieuwbouwproject dat mede mogelijk werd door een eigen investering van de eigenaren. Tijdens de voorbereiding van de sloop en nieuwbouw werd onder meer het bouwplan verder uitgewerkt, de financiering werd geregeld en vergunningen werden aangevraagd. Door de korte lijnen tussen eigenaren, aannemer en NCG en het directe en prettige contact met elkaar lukte het om in een aantal maanden heel veel werk te verzetten. Met als gevolg dat de aannemer in mei 2020 met de sloop van de oude manege kon beginnen.

Manege Biessum

Iets meer dan een jaar later is de nieuwe manege opgeleverd en weer in gebruik. Tijdens de opening spraken de eigenaren hun dank uit naar de gemeente en NCG. Natuurlijk waren er lastige momenten in het traject, maar er werd vooral positief teruggekeken. De eigenaren hebben er vertrouwen in dat ook het nog te starten sloop- en nieuwbouwtraject voor de bijbehorende loods goed zal verlopen. Omdat de bouwmaterialen op het moment zo duur zijn, besloten de eigenaren dit traject nog even uit te stellen.

Manege Biessum
Manege


Back to top button