9 C
Delfzijl
14 mei 2021 00:47

Nieuwbouw basisschool in ‘t Zandt van start

‘t Zandt – Woensdag 4 maart 2020 ondertekenden wethouder Bé Schollema namens de gemeente Loppersum en de heer Kornel Poelsma namens aannemer De Groot Vroomshoop de realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van OBS De Zandplaat in ‘t Zandt. Na ondertekening van de overeenkomst wordt direct gestart met de bouw van de nieuwe basisschool, zodat na de zomervakantie 2020 het basisonderwijs en de peuteropvang onder één dak te vinden is. Het uitgangspunt voor het ontwerp van de school is dat het klaar moet zijn voor de toekomst: aardbevingsbestendig, geschikt om nieuwe vormen van onderwijs te geven, flexibel qua inrichting.

Laatste school nu klaar voor de toekomst
OBS De Zandplaat wordt vernieuwd, omdat het bouwkundig versterken van de huidige school ingrijpend is en de indeling niet geschikt is voor toekomstig onderwijs. Wethouder Schollema: “De Zandplaat is de laatste school in de gemeente Loppersum die vernieuwd of versterkt wordt. Alle scholen in onze gemeente zijn dan aardbevingsbestendig, duurzaam en daarmee klaar voor de toekomst!” De Zandplaat in ’t Zandt maakt onderdeel uit van de netwerkschool, samen met Abt Emo in Westeremden en De Wilgenstee in Zeerijp. Abt Emo en De Wilgenstee zijn inmiddels bouwkundig versterkt. De versterkte De Wilgenstee wordt aan het eind van het eerste kwartaal van 2020 geopend.

Eerst bouwen, dan slopen
Er is voor gekozen om eerst de nieuwe school te bouwen en daarna het oude pand te slopen. Samen met de Vereniging voor Dorpsbelangen ‘t Zandt is overlegd dat op de plek van de huidige speeltuin de nieuwe school wordt gebouwd. Op zowel de oude als de nieuwe schoollocatie wordt vervolgens het speelterrein voor zowel de school, als de speeltuin gerealiseerd. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwe school voor de komende zomervakantie opgeleverd. Het is de bedoeling om direct na de zomervakantie het oude schoolgebouw te slopen.

Meer informatie over de nieuwbouw en versterking van scholen staat op www.loppersumversterkt.nl/scholen.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten