23.1 C
Delfzijl
9 mei 2021 21:56

Nieuw tuinseizoen op Stadstuin de Eendracht

Appingedam – Geen mens die er nu aan denkt om de tuin in te gaan! Bij de Stadstuin denken ze daar echter heel anders over. Hoewel de winter eigenlijk net zijn intrede doet, is men op Stadstuin de Eendracht al bezig voor het nieuwe tuinseizoen.  De groene vingers kriebelen al weer stevig. Vorig jaar is gestart met het project  Stadstuin de Eendracht. Dit project valt onder het programma ‘Groen Verbindt’ van het Oranjefonds. Dankzij het succes van het 1e jaar heeft het Oranjefonds ook voor het 2e jaar weer een financiële bijdrage toegezegd aan de Stadstuin de Eendracht. Goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij dit project.

De voorbereidingen voor het nieuwe tuinseizoen zijn inmiddels in volle gang. Zodra ook de lente haar intrede weer doet staan de vrijwilligers, huurders en cliënten van ‘s Heerenloo klaar om de stadstuin weer tot bloei te laten komen. En er is meer…!

Dit voorjaar gaan we verder met het bouwen van het insectenhotel. Naast het gegeven dat het een hele mooie tuin aan het worden is, staan er inmiddels ook tientallen moestuinbakken. Inwoners uit Appingedam verbouwen groenten, fruit en kruiden. Samen tuinieren, genieten van het buiten zijn! Elkaar beter leren kennen. Zo komen verschillende groepen mensen met elkaar in contact. Jong en oud. Het verbinden van mensen tijdens tuinieren gaat  zijn ‘vruchten’ afwerpen.

Inwoners uit Appingedam kunnen op het terrein een moestuinbak huren en zo hun eigen biologische groente en kruiden gaan kweken. Geen kennis van planten? Geen nood, ook daaraan wordt gedacht.  Ook in het voorjaar is er weer wat te doen voor jong en oud. Daarnaast gaan er dit jaar nog meer activiteiten plaatsvinden die toegankelijk zijn voor iedereen. Graag willen we meegeven dat het hele terrein rolstoel toegankelijk is.

In het voorjaar organiseren de vrijwilligers een  voorjaarsmarkt, hierover binnenkort meer.  Informatie over de activiteiten vind u op de facebookpagina  van de Stadstuin de Eendracht en in de regionale  kranten. Inmiddels heeft zich al een mooi team gevormd van vrijwilligers met hart voor dit geweldige project.  Het team kan trouwens nog steeds extra handen gebruiken voor het project. Wilt u actief helpen in de Stadstuin, of bij het organiseren van de activiteiten, of als begeleider tijdens activiteiten met de bewoners/cliënten en kinderen. Neem dan contact op met Peronne Burggraaf tel 0596-623315 en via mail: p.burggraaf@a-s-w-a.net  Of loop eens langs bij de stadstuin, kans is groot dat u een vrijwilliger treft. De stadstuin is vrij toegankelijk voor iedereen.

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten