18.8 C
Delfzijl
zaterdag 21 september 2019
Home Algemeen Nieuw station Roodeschool feestelijk in gebruik genomen

Nieuw station Roodeschool feestelijk in gebruik genomen

Roodeschool – Het nieuwe treinstation van Roodeschool werd maandagmiddag officieel ingewijd. De opening werd verricht door de ‘buurvrouw’ van het station, mevrouw Woldringh. Zij onthulde het naambord van het nieuwe plein, voor het station. Dit gebeurde onder het toeziend oog van de inwoners van Roodeschool en Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen), Jan Mulder (directeur Regio Noord-Oost van ProRail) en Marijke van Beek (burgemeester gemeente Eemsmond).

Spoorlijn Roodeschool-Eemshaven

Het nieuwe station is onderdeel van de nieuwe spoorlijn van Roodeschool naar de Eemshaven. Daarmee kunnen reizigers vanaf het voorjaar van 2018 vanuit Groningen rechtstreeks met de trein naar de Eemshaven. Ook sluiten de treinen aan op de boten. Toeristen die op weg zijn naar Borkum, of mensen die in de Eemshaven werken, kunnen straks makkelijk per trein naar de haven. Op doordeweekse dagen in het laagseizoen gaat de trein drie keer per dag naar de Eemshaven en in het hoogseizoen vier keer per dag.

Drie kilometer nieuw spoor

Het spoor tussen Roodeschool en Eemshaven is met drie kilometer verlengd en aangepast, zodat het ook geschikt is voor reizigerstreinen. In de Eemshaven wordt ook een nieuwe station gebouwd. Dit station is eind maart klaar.

Advertenties

Advertenties