fbpx
1.2 C
Delfzijl
5 december 2020 22:58

Nieuw sportproject brengt verschillende doelgroepen in beweging

Delfzijl – Stichting Sport4connect gaat een zichtbare schakel vervullen in lokale keten van zorgaanbieders waarbij zij via sport mensen in beweging zet. Gekozen is om dit vanaf het centraal gelegen sportpark Centrum in Delfzijl aan te bieden. Op deze wijze is het initiatief ook binnen de wijk zichtbaar. Momenteel wordt al training gegeven aan bewoners van het Asielzoekers Centrum Delfzijl. Doel hierbij is de deelnemers afleiding te bieden en plezier te laten beleven door middel van, in dit geval, voetbaltraining.

Aan de basis staan Epko de Vries en Rob Moes van Sport4Connect. Zij leggen uit wat zij de komende tijd aan activiteiten ontwikkelen: “Stichting Sport4connect gaat een trainingsprogramma aanbieden voor verschillende doelgroepen; zo wordt aan adolescenten training gegeven waarbij de nadruk ligt op versterking van de sociale verbondenheid en het leren regie nemen over de eigen mogelijkheden. Dit zal naast het aanbieden van sport hand in hand gaan met zelfmanagement, waarin vooral de eigen mogelijkheden vanuit een reëel perspectief worden belicht.”

Sporten en toekomst
Maar waarom via sport? Epko en Rob lichten toe: “Sport biedt bij uitstek de mogelijkheid mensen op een plezierige wijze te activeren. Sporten geeft immers een goed zelfgevoel waarbij de mogelijkheid bestaat kennis te maken met andere mensen. Sport brengt mensen letterlijk in beweging en draagt daarmee direct maar vooral ook indirect aan activering van mensen. Sporten komt ten goede aan de fysieke en mentale gezondheid en kan deelnemers mede motiveren om een volgende stap richting de toekomst te zetten.”

Bijdrage Rabobank Stimuleringsfonds
Rabobank Noord-Groningen steunt dit initiatief door onder andere het beschikbaar stellen van een bijdrage uit het Stimuleringsfonds en het bieden van ondersteuning. Het Stimuleringsfonds van Rabobank Noord-Groningen verleent steun aan projecten die bijdragen aan behoud en verbetering van een leefbare samenleving in Noord-Groningen met het oog op een duurzame toekomst (alles in de ruimste zin van het woord).

Doelstelling Sport4Connect
Sport4connect wil een structurele bijdrage leveren aan het vergroten van de leefbaarheid in de gemeente en de aansluiting op bestaande sociale structuren te vergroten. Sport is het vliegwiel om mensen in beweging te zetten en op deze wijze een bijdrage te leveren om participatie, sociale cohesie en samenhang in de wijk/stad te bevorderen. Door het aanbieden van sport in combinatie met educatie aan verschillende groepen in de lokale samenleving wordt de sociale verbondenheid versterkt, de veiligheid vergroot en participatie van verschillende groepen (minderheden, jeugd en ouderen) tot stand gebracht.

Volg ons op

10,605FansLike
1,424VolgersVolg
5,230VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten