Nieuw influencer marketing & mediabedrijf One Media gestart

Nederland – Ook in de Corona-crisis worden nog bedrijven gestart. Media-adviesbedrijf One Media uit Amsterdam is zo’n voorbeeld. Het nieuwe team met media consultants willen met hun totaalaanpak bedrijven in het MKB segment servicen met zowel creatieven als marketing- en mediastrategen, om zo kleine spelers van ‘premium’ advies te bedienen. De mannen en vrouwen achter het bureau waren eerder namelijk actief voor landelijke mediacampagnes.

Welk probleem lost One Media nu eigenlijk op? Veel kleinere bedrijven, voornamelijk in het MKB segment, weten vaak niet goed welke media zij in moeten zetten. Men denkt dat een radiocommercial laten maken een dure aangelegenheid is, terwijl dit al voor enkele honderden euro’s kan. Voor de media strategie wordt vervolgens een kennis of vriend ingeschakeld ‘die wel eens op de radio heeft geadverteerd’. Niet echt een goede strategie, denkt One Media. Zij willen het advies van kleine spelers op een hoger niveau brengen.

Media en influencer marketing vanaf €10.000
Voor online marketing en influencer marketing werkzaamheden is een duidelijke trend zichtbaar dat steeds meer diensten door bedrijven en instellingen zelf wordt gedaan, mede dankzij slimme SaaS (software as a service) marketingtools. De markt voor offline media, zoals radio-, televisie en billboard-reclame is echter veel meer versnipperd, en hiervoor bestaan dan logischerwijs ook geen 100% effectieve tools, zoals dit wel bij een influencer marketing agency soms het geval is.

Volgens One Media richten de grote media en influencer bureaus in Amsterdam zich standaard op de grote vissen, adverteerders met een media budget van meer dan €75.000. Merken met een media-budget van €10.000 tot €50.000 vallen al snel af bij de meeste bureaus. Daarom positioneert One Media zich als een sympathiek klein adviesbureau voor de kleine adverteerder.

Nieuwe manier van denken over media
Olivier van Dam is strategy lead bij One Media, en volgens hem is de manier van denken bij hun nieuwe bureau anders, waardoor men goedkoper kan werken. Van Dam: “Grote merken willen heel graag iedere keer nieuws dat op een grote wijze wordt gebracht. Dat is mooi, maar ook duur. Wij werken alleen met bewezen effectieve en betaalbare reclame formats. We vinden het wiel dus niet uit, maar kiezen steeds het juiste vliegwiel waarvan we weten dat deze zorgt voor een omzetstijging.”

Dat online marketing en reclame steeds door de grote merken opnieuw moet worden uitgevonden, vindt Van Dam maar opvallend: “Niet zelden kunnen wij een boodschap verpakken in een radiocommercial van slechts 5 seconden. Aangezien vele radiocommercials nog standaard 20 seconden worden gemaakt, kunnen wij alleen hierom al effectiever zijn met een directe besparing van 75% in reclame budget. Bovendien werken 5 seconden in mijn beleving veel beter dan die slepende 20 seconden commercials, in mijn optiek. Dit is nog maar één simpel voorbeeld van een slimmere mediastrategie voor kleine adverteerders.”

Kennismaking met One Media
Wie ook slimmer en betaalbaarder de media wil inzetten, en geïnteresseerd is in een betaalbaar mediaplan van One Media, kan een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten plannen via 020 – 210 1770.

Back to top button