7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 02:25

Nieuw dorpsplein Woldendorp gepresenteerd

Woldendorp – In een goed gevulde kantine van het Dollard College presenteerde Werkgroep Dorpsplein Woldendorp het plan voor het dorpsplein op de plek van de voormalige gereformeerde kerk. De kerk werd in mei jaar gesloopt omdat het door aardbevingsschade onherstelbaar beschadigd was geraakt.

De kerk werd in 1949 gebouwd en was sinds 2006 eigendom van Pieter Stapel, die wilde een cultuurpaleis in de kerk maken omdat de akoestiek in het gebouw zo goed was. Na een jaren lange juridische strijd kocht de NAM het gebouw van Stapel.

Toen bekend werd dat het kerkgebouw tegen de vlakte ging werden dorpsgenoten via een enquête gevraagd over wat er met deze plek moest gebeuren. Een dorpsplein waar de Woldendorpers straks feestelijke activiteiten kunnen organiseren maar ook terecht kunnen voor een praatje of om aan de conditie te werken in een ‘beweegtuin’.

Dinsdagavond werd het ontwerp van het dorpsplein gepresenteerd door architect René Wubs. Wubs heeft een ontwerp gemaakt waarbij het rondlopende Kerkepad het plein omsluit dat daar straks middenin ligt. Als een ‘diamant’ omsloten door twee armen. Een replica van de torenspits keert terug op het plein als deze gereed is. Het originele exemplaar was helaas niet meer te redden.

Als het lukt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen uit alle mogelijke fondsen en subsidiepotjes, kan de schop mogelijk al komend jaar de grond in.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten