Nieuw cruiseschip voor British P&O Cruises vertrekt woensdag richting de Eemshaven

Eemshaven – Het nieuwe cruiseschip voor British P&O Cruises, Iona, zal waarschijnlijk op woensdag 18 maart 2020 Papenburg verlaten om over de rivier de Eems naar de Eemshaven (NL) te worden vervoerd. Het schip zal donderdagavond laat aankomen in de Eemshaven. Later doorloopt het schip enkele dagen van technische en nautische proefvaarten op de Noordzee.

Het volgende schema is opgesteld voor het transport van het nieuwe cruiseschip, met wijzigingen op korte termijn mogelijk vanwege het weer en de getijdencondities:

Woensdag 18 maart 2020
Ca. 18.00 uur: schip in wachtstand (Papenburg)
Ca. 19.30 uur: schip passeert zeesluis (Papenburg)

Donderdag 19 maart 2020
Ca. 02.00 uur: schip passeert Friesenbrücke (Weener)
Ca. 06.30 uur: schip passeert de Jann Berghaus-brug (Leer)
Ca. 10.45 uur: aankomst bij het Emssperrwerk (Gandersum)
Ca. 20.15 uur: schip passeert het Emssperrwerk

!! Alle details zijn onderhevig aan de wind-, weer- en waterstanden en dus ook zonder garantie. Tijden kunnen op korte termijn worden gewijzigd !!

Opnieuw zal een team van rivierpiloten uit Emden verantwoordelijk zijn voor het manoeuvreren van het schip naar Emden. De loodsen op de rivier de Eems hebben ook de afgelopen jaren de MEYER WERFT-schepen begeleid tijdens hun overtocht naar de Noordzee. Het hele team heeft het transport op de computersimulator in Wageningen (Nederland) getraind om beter voorbereid te zijn op de taak.

Iona gaat achteruit de rivier de Eems op naar de Noordzee. Deze aanpak is in het verleden succesvol gebleken omdat het manoeuvreren van het schip gemakkelijker maakt. Twee sleepboten zullen hierbij assisteren.

Back to top button