fbpx
3.2 C
Delfzijl
woensdag 26 februari 2020
Home Algemeen Nieuw boekje Cor Uildriks; Boukje veur bie bèrre

Nieuw boekje Cor Uildriks; Boukje veur bie bèrre

Sappemeer – In 2011 heeft Cor Uildriks uit Sappemeer een boekje uitgegeven over zijn werk als chauffeur van de Doktersdienst. Dit Nederlandstalige boekje met ongeveer 75 korte anekdotische verhalen geeft een kijkje in de keuken van de ritten die hij samen met de huisarts aflegt. In navolging van dat boekje heeft hij besloten een nieuw boekje uit te geven deze keer in het Gronings.

Cor Uildriks is in 1958 geboren in Slochteren en schrijft eigenlijk al zijn hele leven. Ook schrijft hij een column voor een plaatselijke weekkrant en heeft hij een radiocolumn in een medisch programma van een lokale omroep. Ik heb er nooit iets mee gedaan verteld hij maar mensen die de verhalen lezen vinden het allemaal erg leuk en de vraag kwam om er weer een bundel van te maken. Cor heeft korte verhalen uitgezocht die worden afgewisseld met gedichtjes het wordt hier en daar ondersteund door mooie tekeningetjes van illustrator Nora Kerkhof.

De verhalen en gedichten zijn gemaakt naar aanleiding van dagelijkse dingen die iedereen mee kan maken met de kinderen en  huisdieren of die altijd vervelende keus welke rij je bij de kassa van de winkel moet nemen. Ook zijn er verhalen over personages zoals Taeke en Cato . Een humoristisch en in makkelijk leesbaar Gronings  geschreven boekje van ongeveer 145 pagina’s Het boekje heet “Boukje veur bie bèrre” kost €15.95 en is via de boekhandel te verkrijgen of via Cor Uildriks zelf cuildriks@kpnmail.nl    ISBN978-90-484-4121-1

Advertenties

Advertenties