17.3 C
Delfzijl
27 juli 2021 04:49

New Nexus organiseert online Lentekriebels festival voor mensen met verstandelijke beperking

spot_img

Groningen – Op zaterdagavond 20 maart organiseert New Nexus, met hulp van zorgorganisatie De Zijlen, Het Nexus Festival: Lentekriebels. Dit online festival biedt mensen met een verstandelijke beperking een feestelijke avond vol muziek en vermaak in hun eigen huiskamer. Met (video)optredens van artiesten als Maan, Burdy, Pascal Redeker, René Karst en de Dikdakkers. Maar ook TikTik Tammo en Mooi Wark dragen hun steentje bij met een persoonlijke videoboodschap. Op het programma staan verder een bingo, lentequiz en natuurlijk veel interactie met de deelnemers.

Het festival is voor jong en oud, thuiswonend of in een woongroep van een van de vele zorgorganisaties in (Noord-)Nederland. Deelname is helemaal gratis en voor de eerste 300 aanmeldingen staat er ook nog eens een Lentekriebelspakket klaar. De inhoud daarvan zorgt voor een extra feestelijke beleving.

Updates van de artiesten en over het programma van het Nexus Festival festival zijn te volgen via @NexusFestivalOnline op Facebook en Instagram. Voor meer informatie en aanmelden surf je naar www.nexusfestival.nl.

Niet een festival voor zomaar iedereen
Medewerkers van het Groningse IT-bedrijf New Nexus, die deel uitmaken van de focusgroep Goede Doelen, hadden de wens om eens een eigen festival te organiseren. En dan niet een festival voor zomaar iedereen, maar voor mensen voor wie festivals niet vanzelfsprekend zijn. In contact met zorgorganisatie De Zijlen besloten we het festival te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Van jong tot oud, thuiswonend of in een van de verschillende zorgorganisaties in heel (Noord) Nederland.

Oorspronkelijk was het de bedoeling er een fysiek festival van te maken in Martiniplaza. Maar de Corona pandemie gooide roet in het eten. Nu is deze groep ook nog eens extra kwetsbaar, dus bij elkaar komen zit er voorlopig echt nog niet in. Daarom maakten we er een online festival van. Zo kan iedereen meedoen vanuit zijn of haar eigen huis of vanuit de huiskamer van een woongroep. En maken we er een feestelijke avond van, waarbij we toch met elkaar in contact staan en alle zorgen even helemaal vergeten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten