fbpx
8.1 C
Delfzijl
zaterdag 22 februari 2020
Home Sport Neptunusroeiers sluiten seizoen af met podium plaatsen

Neptunusroeiers sluiten seizoen af met podium plaatsen

Amsterdam – Op de laatste wedstrijd van het reguliere roeiseizoen heeft Neptunus het weer goed gedaan.

Eva Griep debuteerde in het meisjes 16 veld als voorproefje op het volgende jaar. Na de eerste 1000 meter voorop gevaren te hebben moest zij uiteindelijk genoegen nemen met een knappe tweede plaats in haar wedstrijd met ruime voorsprong op nummer drie. Voor Maarten Veninga gold hetzelfde. Ook hij startte als veertienjarige in het Jongens 16 veld. Het grootste deel van de wedstrijd lag hij op een derde plaats maar door een sterk eindschot wist hij het puntje van de boot als tweede over de lijn te drukken. In de dubbeltwee roeide Maarten samen met Lucas Keijzer van De Hunze uit Groningen ook een goede wedstrijd. In dit zwaar bezette veld moest gewonnen worden om de finale te bereiken. Dit lukt helaas niet en de jongens moesten met een derde plaats genoegen nemen.

Jan Huib Veninga startte dit weekend in maar liefst vier verschillende boottypes. Op zaterdag eerst in de skiff. Na een matige start moest hij zich langzaam terugvechten vanaf de laatste plaats. Door een prima tweede helft van de wedstrijd werd hij uiteindelijk tweede in een wedstrijd met daarin vijf van de zes finalisten van het NK. Vervolgens werd er met de dubbelvier gevaren. Een tweede plaats in de voorwedstrijd was nodig voor een plaats in de finale. Vanaf de start nam het viertal van Neptunus, De Hunze en het Amsterdamse RIC, de leiding en haalde met ruime voorsprong de eerste plaats. Aan het einde van de middag werd de finale gevaren. Ook deze keer werd er sterk gestart. Een stevig aanval op de duizend meter bracht de ploeg een bootlengte voorsprong en de strijd leek daarmee gestreden. In de laatste 250 meter werd het echter spannend toen de ploeg van Die Leythe uit Leiden als een bezetene ging sprinten.

Op de streep had de Neptunus combi nog 0,3 seconden over en werd voor het eerst dit seizoen de eerste plaats gehaald in dit nummer. Op zondag Roeide Jan Huib met Felix Mebius van De Hunze in de dubbeltwee. Hun lukte het wel om een eerste plaats te halen, waardoor zij in de finale mochten starten. De finale verliep niet helemaal naar wens en uiteindelijk werd de ploeg laatste. De allerlaatste wedstrijd was in de acht, samengesteld uit vier noordelijke verenigingen en een invaller van de Eem uit Baarn. Er waren voor dit nummer zelfs zes inschrijvingen, wat voor het jongens 16 veld een groot aantal is. De meeste jongens van deze leeftijd roeien met twee riemen (scullen) en niet met één riem zoals in de acht (boordroeien) Het was een spannende wedstrijd waarbij de boten lang op een lijn lagen. Uiteindelijk was er een tweede plaats voor de noordelingen.

Oud Neptunus junior, en tegenwoordig Aegir(Groningen)lid, Anne-Men Huijzer wist samen met haar partner Medien van der Laan in de dames dubbeltwee een derde plaats te behalen in het Development klassement van de KNRB. Dit is een klassement waarbij alle wedstrijden worden meegeteld en degenen met de meeste punten wint het klassement. Een hele knappe prestatie voor deze twee dames.

Advertenties

Advertenties