Neptunusroeiers domineren tijdens Vechtrace

Gramsbergen / Delfzijl – Afgelopen zaterdag behaalden de roeiers van roeivereniging Neptunus een 100 procent scoren tijdens de Vechtrace in Gramsbergen.

De wedstrijd start in het Duitse Laar aan de Vecht en eindigt vijf kilometer later in het Nederlandse Gramsbergen. Een drietal roeiers van Neptunus deed mee. In het Jongens 16 veld roeide Maarten Veninga. Vorig jaar moest hij als 14 jarige nog twee man voor zich dulden, Waaronder zijn broer. Dit jaar roeide hij echter naar een prachtige eerste plaats met een tijd die hem bij de Jongens 18 een tweede plaats op had geleverd. De overwinning in het jongens 18 veld werd met overmacht bijgeschreven op naam van broer Jan Huib Veninga. Hiermee haalde Jan Huib de derde overwinning op rij binnen. De voorgaande twee edities won hij bij de Jongens 16. Als Laatste mocht Eva Griep van start. Omdat er geen andere meisjes van 15/16  jaar waren ingeschreven, werd Eva ingedeeld bij de meisjes 18.  Na haar overwinning van vorig jaar wist Eva, ondanks de oudere tegenstand, ook dit jaar de snelste tijd bij de meisjes neer te zetten.

Met deze wedstrijd is de voorbereiding begonnen op de grotere najaarswedstrijden die de komende weken op het programma staan zoals de Tromp Boat Races in Hilversum (5250 meter) over twee weken en de Hel  van het Noorden (6 km) op het Eemskanaal tussen Woltersum en Ruischerbrug eind november.

Back to top button