Neptunus roeiers overleven de Hel van het Noorden

Groningen – Afgelopen zondag werd op het Eemskanaal tussen Woltersum en Ruischerbrug de Hel van het Noorden geroeid. In een achtervolgingsrace over zes kilometer streden roeiers uit het hele land in een- en tweepersoonsboten om de eer.

Neptunus deed met twee roeiers mee aan dit jaarlijkse evenement. Omdat er bij de Hel geen veld is voor zestienjarigen deden Maarten Veninga en Eva Griep deze keer mee in het jongens en meisje achttien veld.

Eva Griep startte te voorzichtig en verloor daarmee de aansluiting op het veld. De tweede helft van de race verliep beter maar het verschil was te groot. Uiteindelijk was er de negende plaats voor Eva.

Voor Maarten lagen de verwachtingen, na zijn eerste plaats op de Vechtrace en een tweede plaats op de sterk bezette Tromp Boatrace, hoog. Direct na de start werd echter al duidelijk dat het niet echt wilde vlotten bij Maarten.  Het roeien oogde wat traag en dat kwam ook naar voren in de tussentijden. Een plaats bij de eerste tien leek ver weg. Uiteindelijk werd Maarten twintigste in het veld van ruim dertig deelnemers.

Back to top button