fbpx
16.1 C
Delfzijl
donderdag 06 augustus 2020
Home Sport Negen prijzen voor Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam op Britse Open

Negen prijzen voor Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam op Britse Open

Birmingham – In Birmingham zijn afgelopen zondag de Britse Taekwon-do kampioenschappen gehouden. Maar liefst 1500 deelnemers streden op 30 velden om het kampioenschap. Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam wist negen prijzen binnen te halen.

Bij de stijlpatronen wisten Savannah Oorlog en Ghilano Buurmeijer de 3de plaats te behalen. Voor de 9-jarige Ghilano Buurmeijer was dit een knappe prestatie omdat hij was ingedeeld in een zeer grote poule van 80 deelnemers en dit zijn eerste internationale toernooi was. Bij het sparren werden de overige 7 prijzen behaald. Patrick van Wijk en Jens Ruben werden overtuigend eerste op dit onderdeel.

Beste prestatie werd geleverd door het team van Jan Ekema, bestaande uit Patrick- en Sylvian van Wijk en Ezra Oorlog, door o.a. het favoriete 1ste team van Polen uit te schakelen. Dit vergde wel veel kracht en het moe gestreden team verloor de finale helaas van het Engels team met 14-11. Meer dan een 2de plaats zat er deze keer niet in. Savannah Oorlog en Sharyl van Wijk behaalden ook een 2de plaats met het sparren.

Voor Sharyl was dit bijzonder omdat zij als junior bij de sterkere senioren dames mee deed. Technisch gezien was ze de betere maar haar tegenstander gebruikte in de finale haar fysiek krachten waardoor Sharyl de finale verloor.

Derde plaatsen waren er voor Joyce v/d Veen en Simeon Gemmink. Het was voor Simeon de eerste keer dat hij in de A-klasse mee deed.

 

loading...