Nederlandse top volleyballers op 21 en 22 juni in Appingedam tijdens 13e editie “Beachvolleybal Appingedam”

Appingedam – Het organisatiecomité van het jaarlijkse beachvolleybal event in Appingedam is druk doende om ook van de 13e editie weer een spektakel stuk te maken. Op de fantastische locatie voor de Nicoalaikerk zal op 21 en 22 juni weer een volleybal arena gecreëerd worden waar zowel Nederlandse (zaal) top volleyballers als recreanten de strijd met elkaar aangaan en zich zelf en het publiek vermaken.

Op vrijdag 21 juni zal middelbare schooljeugd het zand op het kerkplein betreden om onder deskundige begeleiding  kennis te maken met beachvolleybal. Op vrijdag avond en zaterdag morgen zullen recreanten de strijd om met name de eer met elkaar aangaan. Teams kunnen zich hiervoor inschrijven op recreatie@beachvolleybal-appingedam.nl

2Ook zaterdag morgen zullen recreanten hun opwachting maken voordat het pro-toernooi vanaf 15.00 uur van start gaat en waarvan de finales s ’avonds worden gespeeld.

De organisatie er ook dit jaar weer in geslaagd om echte top volleyballers naar Appingedam te trekken. Spelers en speelsters uit de Nederlandse eredivisie komen graag naar dit enerzijds prestigieuze maar anderzijds ook gezellig evenement. Waar eerder vooral aan spelers en speelster moest worden getrokken stromen de inschrijvingen de laatste jaren spontaan binnen. Er is zelfs al een reserve lijst omdat het toernooi vol is. Ook toppers uit de regio zullen hun opwachting maken.

Lycurgus en Dio Bedum zijn onder andere leveranciers van de top teams aan het heren toernooi.  Studenten vereniging Donitas levert deelnemers aan zowel het dames als het heren toernooi. Verder zijn er spelers en speelsters te bewonderen van onder andere Orion, Zwolle,  SSS Barneveld, Zaanstad, Dynamo, Fast en Amsterdam US.

Het pro beachvolleybal event in Appingedam is een uniek event omdat er gespeeld wordt met zaal regels en niet zoals gewoonlijk 2 tegen 2 maar 3 tegen 3. Met name zaal volleyballers kunnen hiermee goed uit de voeten. Het levert vaak spectaculaire rally’s op.

Ook om het veld zal er weer van alles te doen zijn. Een DJ zal zorg dragen voor de juiste sfeer op en om het veld, kinderen kunnen zich laten schminken en er is een springkussen aanwezig. Rond de velden zijn er terrassen en gelegenheid tot het kopen van eten en drinken.

Op zaterdag 22 juni zal tevens de “Country en Westerndag” in het centrum van de Fivelstad plaats vinden. Eén of meerder artiesten zullen optredens verzorgen rond de beachvolleybal arena.

Voor kinderen, sport en muziek liefhebbers of  voor mensen die gewoon van gezelligheid houden een dag om van te smullen. Meer informatie is te vinden op www.beachvolleybal-appingedam.nl

Back to top button