Nederlands kampioen Salima Rozema in het zonnetje gezet door gemeente Appingedam

Appingedam – Wethouder Lea van der Tuin van Sport heeft woensdag 30 oktober 2019 atlete Salima Rozema(24) gehuldigd in het Stadskantoor in Appingedam. Salima won afgelopen zomer op het Nationaal kampioenschap voor G-atleten de eerste plaats op de 100 meter sprint. Daarna behaalde ze in september in Brussel twee Nederlandse records: op de 100 meter sprint én bij het verspringen.

Het stadsbestuur zette Salima Rozema en haar trainers in het bijzijn van haar familie in het zonnetje vanwege deze bijzondere sportieve prestaties.

Paralympische Spelen 2020
De Nederlandse titel werd deze zomer behaald. De Damster is alweer volop aan het trainen om zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo. Ze wil zich plaatsen voor het onderdeel verspringen. Op dit moment is ze 15 centimeter verwijderd van de limiet om mee te mogen aan de Paralympics. Rozema traint bij Atletiek Vereniging Fivelstreek. Daar geeft ze zelf ook trainingen. Sinds december 2018 traint ze vijf dagen in de week in Groningen, bij Team Muskita.

Wethouder Lea van der Tuin is onder de indruk van de prestaties van de Nederlands kampioene: “Ik ben bijzonder trots op de resultaten die Salima Rozema al heeft behaald. We wensen Salima en haar trainers veel succes richting de Spelen in Tokyo”.

Back to top button