NCG maakt fout bij berekening bouwbudget 133 bewoners Zandplatenbuurt Zuid en past budget aan

Groningen – De NCG (Nationaal Coördinator Groningen) heeft een fout gemaakt bij de berekening van het bouwbudget dat was toegekend aan 133 inwoners van de Zandplatenbuurt Zuid in Delfzijl-Noord. Dat valt te lezen in een brief die de bewoners vandaag op de mat kregen en doorstuurden naar de Eemskrant.

Op 30 september ontvingen de bewoners van de NCG een brief met daarin het bouwbudget dat beschikbaar was, het bedrag dat in deze brief was vermeld blijkt nu onjuist te zijn geweest. Voor veel mensen betekent dit dat ze 15.000 tot 20.000 euro minder krijgen. Een aantal bewoners hebben laten weten in beroep te gaan tegen het besluit.

De NCG beschrijft dat het bouwbudget uitgaat van het prijspeil van september 2020. Omdat de bouwkosten nu hoger zijn is het bouwbudget geïndexeerd, de berekening daarvan is fout gegaan waardoor het budget nu lager is.

De organisatie betreurt de fout en zegt alles eraan te doen om fouten in de toekomst te voorkomen. Daarnaast wordt gezegd dat het budget vanaf 1 juli 2021 elke 3 maand wordt geïndexeerd totdat de bewoner een overeenkomst met een ontwikkelaar of aannemer ondertekent. Voor de bewoners kan het dus betekenen dat het budget nog lager uit zal vallen.

Back to top button