fbpx
15.7 C
Delfzijl
zondag 27 september 2020
Home Algemeen Nationale Balkon Beweegdag op 29 mei

Nationale Balkon Beweegdag op 29 mei

Nederland – Op vrijdag 29 mei organiseert het Nationaal Ouderenfonds samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag.

Wat is ‘Balkon Bewegen’
Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief ontstaan in Corona-tijd waarbij vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten en op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de ouderen. Met als resultaat een gezellige en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar en voor elkaar actief is. Natuurlijk kunnen mensen vanuit de (binnen)tuin of galerij ook meedoen!

De ‘balkonbeweegsessie’ kan zo ‘aangekleed’ worden zoals de professional of vrijwilliger wil. Denk aan het toevoegen van een bingo of een quiz aan het balkonbewegen. Saamhorigheid en solidariteit staan centraal, met zijn allen maken we er een groot feest van.

Wat is het doel?
Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven.

Om 11:00 uur is het landelijke startmoment van de Nationale Balkon Beweegdag.