10.8 C
Delfzijl
16 april 2021 16:57

Nationaal Coördinator Groningen spreekt met gemeenteraden

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen
ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021
StudieboekenStudieboeken
AutoAuto

Middelstum – Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders informeerde donderdagavond in Middelstum alle gemeenteraden en Provinciale Staten van Groningen over de stand zaken rond het aardbevingsschadeprotocol. De Nationaal Coördinator wil van leden van gemeenteraden en de Groninger Staten input voor de nieuwe manier van schadeafwikkeling. De NAM speelt daar geen rol meer bij.

Er is geen vertrouwen meer in het huidige schadeprotocol vertelde Alders aan de ruim honderd raadsleden in de zaal.

De aanwezig burgemeesters en raadsleden lieten ook van zich horen. Zo werd de negatieve beoordeling van de Technische commissie bodembeweging (Tcbb) van de werkwijze van het bureau Witteveen+Bos aangehaald. Dat bureau wees zowel in het Groningse buitengebied als in Emmen schadeclaims massaal af terwijl daar geregeld bevingen worden gemeten. De aanwezige raadsleden willen dat dit bureau buitenspel wordt gezet.

Het proces rond het nieuwe schadeprotocol ligt nog volledig open lichte Alders toe. We willen af van de oude stelsel wat mede door de NAM is opgezet. Wel lichte hij een tipje van de sluier op. In het nieuwe schadeprotocol wordt gewerkt aan een regeling waarbij vouchers tot 5500 euro worden uitgegeven aan schades die voor een deel erkend worden. Bij schades boven dat bedrag wordt maatwerk toegepast.

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten