20.7 C
Delfzijl
27 juli 2021 12:58

Naschoolse project “De Makkelijke Moestuin” van start gegaan

spot_img

Appingedam – “In het kader van het project Stadstuin de Eendracht in opdracht van de gemeente Appingedam in samenwerking met Algemeen Stichting Welzijn Appingedam en ‘s Heerenloo is bij de Brede School het naschoolse project “De Makkelijke Moestuin” van start gegaan.

Het doel: kinderen (meer) bij de natuur betrekken en om te laten zien dat zelf gezond eten kweken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. De kinderen zijn de eerste weken bezig geweest met een stukje theorie “Wat heeft een plant nodig om te groeien” maar daarna was het tijd om te zaaien. Bruine bonen en tuinkers werden letterlijk in de watten gelegd. Enkele dagen later was er resultaat, ontkiemde bonen en kleine zaailingen! Bovendien word er sinds vorige week ook in de moestuinbak getuinierd die op de binnenplaats van de Brede School staat. Als het weer straks beter word en de temperatuur zal stijgen en vervolgens het zaaien, poten en telen tot oogsten komt zullen de kinderen ongetwijfeld hun eten anders ervaren.

Want zeg nou zelf, om zelf een zaadje te zaaien, verzorgen en uit laten groeien tot een oogstbare plant die je kunt eten, dat is toch iets wonderbaarlijks? Ouders die geïnteresseerd zijn en het leuk lijkt om zelf met hun kinderen aan de slag te gaan in een moestuinbak kunnen contact opnemen met ASWA (tel: 0596-623315) waar deze bakken te huur zijn. De kosten voor het huren van een moestuinbak zijn €25,- per jaar, dit is inclusief de speciale moestuinbakgrond.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten