18.4 C
Delfzijl
19 juni 2021 02:43

NAM draagt 12,2 miljoen bij aan vier nieuwe basisscholen in de gemeente Delfzijl

spot_img

Delfzijl – Op 6 maart ondertekenden de gemeente Delfzijl, de schoolbesturen van Marenland, Noordkwartier, Primenius en VGPONN een overeenkomst met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Met de overeenkomst maken de partijen afspraken over vier nieuw te bouwen basisscholen in Delfzijl. De NAM stelt daarvoor 12,2 miljoen euro beschikbaar.

Vier nieuwe en twee semipermanente scholen

De scholentransitie in het primair onderwijs raakt alle basisscholen. In Spijk, Wagenborgen, Delfzijl-West en Tuikwerd worden vier nieuwe scholen gebouwd. Daarnaast komen er twee semipermanente scholen in Farmsum en Woldendorp en worden De Windroos en Het Baken in Delfzijl en Hiliglo in Holwierde versterkt. Voor de Brede School Noord in Delfzijl vindt nog een afzonderlijk onderzoek plaats naar de beste oplossing. De uitkomst van het onderzoek is voor 1 juli 2017 bekend.

Extra financiële middelen

Naast de vergoeding van de NAM wordt er ook een bijdrage geleverd door de Rijksoverheid. Deze bijdrage wordt deels gebruikt om de nieuwbouw mogelijk te maken en is deels bedoeld voor het toekomstbestendig maken van de scholen. Wethouder Jan Menninga: ‘De financiering van de scholentransitie is nu rond. We gaan in overleg met de scholen, ouders en  omwonenden over de plannen’.

Programma van eisen

In Wagenborgen, Spijk en Woldendorp is de gemeente Delfzijl samen met de scholen (directeuren en MR) in overleg over het toekomstige programma van eisen. Voor Delfzijl West en Tuikwerd is hiermee de afgelopen maanden een start gemaakt. De komende maanden gaat wethouder Jan Menninga in overleg met de dorpen en wijken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten