fbpx
1.4 C
Delfzijl
26 januari 2021 06:31

Na de corona maatregelen Groningen verkennen op de motor? De Kappa Toer is een aanrader

Nederland – Niets evenaart het gevoel van vrijheid meer dan een ritje op de motor. Nederland kent prachtige landschappen.  Ze zijn bij uitstek geschikt om per motor te verkennen. Dat geldt ook voor Groningen. Het vlakke landschap herbergt prachtige smalle weggetjes die je naar én door de meest pittoreske dorpjes van de omgeving voeren. Natuurlijk met de wind in je haren.

Eén van de mooiste motorroutes in Groningen is de Kappa Toer. Deze is nu niet toegankelijk omdat ook de Gemeente Groningen zich houdt aan de richtlijnen welke zijn opgesteld door het RIVM aangaande de huidige Corona crisis. Daarnaast zijn de horecagelegenheden op de aangegeven stopplaatsen op dit moment gesloten. Voor nu is het beter om thuis te blijven zodat je straks weer volop kunt genieten van je motor.

Wat je nu wél kunt doen is het noteren van deze route in je agenda. In dit artikel vertellen we je alvast alles wat je straks moet weten over deze adembenemende rit.

Op de motor door het Groninger landschap toeren
De landschappen van Groningen, de Kop van Drenthe én de Friese natuurgebieden verken je bij voorkeur op de motor. De Kappa Toer heeft een lengte van 185 kilometer. Deze toch wel lange rit vereist natuurlijk een goede voorbereiding. Niet alleen voor wat betreft de uitrusting van jouw motor, maar zeker ook voor jezelf. Omdat de toer je door gebieden voert die afgelegen en onbewoond zijn, is het fijn om wat basisbenodigdheden bij je te hebben. Deze kun je op een veilige manier met je meenemen als je gebruik maakt van praktische motortassen. Denk bijvoorbeeld aan wat extra onderdelen voor je motor, eten en drinken voor onderweg.

Je start in Hoogezand-Sappemeer. De GPS-coördinaten van het startpunt zijn N 53.151000 en E 6.761415. Daarna brengt deze gps-route je door verschillende bosrijke gebieden via Drenthe naar Friesland. Hier kun je rustig toeren door beschermde natuurgebieden zoals het Fochteloër Veen. Dit gebied omhelst een gebied van maar liefst 2500 hectare. Als het in de ondertussen tijd is geworden voor een rustpauze, dan kun je dat het beste doen in Veenhuizen. Je kunt na een smakelijke lunch een bezoek brengen aan het gevangenismuseum. Hier kom je alles te weten komt over de geschiedenis van het dorp, welke vooral in het teken staat van dwangarbeid en heropvoeding.

Nostalgisch Groningen op de motor: van Bakkeveen naar Aduarderzijl
Na een bezoek aan het museum en een smakelijke lunch, kun je de route door het Groninger landschap hervatten. Je rijdt langs idyllische riviertjes, kanalen en sluizen. Onderweg doe je voldoende gezellige dorpscafés aan waar je gebruik kunt maken van een versnapering op het terras. Via Aduarderzijl rij je terug naar het startpunt in Hoogezand-Sappemeer. De Kappa Tour brengt voldoende afwisseling en laat je op een leuke manier kennismaken met al het moois wat deze provincie te bieden heeft.

Goed voorbereid op pad tijdens het rijden van een motorroute
Toeren op de motor is een fantastische bezigheid, maar kan ook risico’s met zich meenemen.Als motorrijder ben je nou eenmaal kwetsbaar in het verkeer. De risico’s op letsel kun je zoveel mogelijk uitsluiten door het dragen van de juiste en veilige motorkleding. Deze bieden je de bescherming die je nodig hebt waardoor de kans op letsel, ook bij een val, tot een minimum beperkt kan worden. Hierbij kun je denken aan een goede motorhelm, een veilige jas en een motorbroek. Zo ga je niet alleen goed voorbereid de weg op, maar doe je dat ook nog eens op een verantwoorde manier.

Tot slot
Het rijden van motorroutes wordt op dit moment niet aanbevolen en is op sommige plaatsen zelfs verboden. Houd je aan de richtlijnen van het RIVM die zijn opgesteld om het Coronavirus het hoofd te kunnen bieden. Zo houd je niet alleen jezelf veilig, maar ook de mensen om je heen.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten