fbpx
13.8 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Algemeen Na 170 jaar onderwijs sluit OBS Meedhuizen; oud leerlingen, meesters en juffen...

Na 170 jaar onderwijs sluit OBS Meedhuizen; oud leerlingen, meesters en juffen en dorpsbewoners nemen afscheid van de dorpsschool

Meedhuizen – Vandaag konden (oud) leerlingen, meesters en juffen en belangstellende voor het laatst een kijkje nemen in OBS Meedhuizen. De dorpsschool wordt aan het einde van dit schooljaar opgeheven. Na de zomervakantie zouden er negen leerlingen overblijven op de school. Hierdoor zou kwaliteit van het onderwijs in het geding komen concludeerden de Medezeggenschapsraad (MR), de resterende ouders en Stichting Openbaar Onderwijs Marenland. Met het opheffen van de school komt een einde aan 170 jaar onderwijs in Meedhuizen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de school in 2021 te sluiten. Dan zou het gebouw aardbevingsbestendig moeten worden gemaakt. Besloten was al dat niet meer te doen, gezien het teruglopende aantal leerlingen. De hoop was dat de school tot die tijd nog genoeg kinderen zou hebben, maar dat blijkt nu niet het geval.

De helft van de leerlingen van OBS Meedhuizen verhuist vanaf volgend schooljaar naar Siddeburen en de andere helft heeft gekozen voor een school in respectievelijk Wagenborgen, Appingedam of Delfzijl. Er vallen geen ontslagen: alle leerkrachten hebben een nieuwe werkplek gekregen binnen onderwijsstichting Marenland.

Op de school hebben een aantal leerlingen gezeten die door de jaren heen zijn uitgegroeid tot bekende Groningers en zelfs nationaal en internationaal bekend zijn geworden. Zoals zanger Olaf Vos, Youtuber Kalvijn en Kickboksster Sarèl de Jong.

Wat er met het gebouw gaat gebeuren is niet bekend, maar duidelijk is wel dat inwoners van het dorp het pand het liefst behouden.