vrijdag, oktober 15, 2021
11.3 C
Delfzijl

Muziekverenigingen uit de gemeente Eemsdelta werken via IVAK samen met het NNO aan het Geluid van Eemsdelta

Eemsdelta – Wat zijn nu écht kenmerkende geluiden voor Eemsdelta? Die vraag stelde IVAK in februari 2021 aan de inwoners van de samengevoegde gemeente. Een kleine greep uit de ingezonden reacties: het geluid van windmolens, kerkklokken & meeuwen, maar ook de stilte en het dieselgeronk van de schepen.  

Van dieselgeronk naar muziekstuk 
Groninger componist Arend Gerds is, met deze geluiden van de inwoners als inspiratiebron, vervolgens aan de slag gegaan. Hieruit is een ± 10 minuten durend muziekstuk ontstaan: Het Geluid van Eemsdelta. Deze compositie is geschikt om te spelen voor HaFaBra-orkesten. Een teaser van dit muziekstuk kun je nu al beluisteren via www.eemsdorp.nl/muziek.

Het Geluid van Eemsdelta: 27 en 28 november 2021 
Dit project is een samenwerking via IVAK met het Noord Nederlands Orkest (NNO) en de muziekverenigingen uit Eemsdelta. Elke voormalige gemeente heeft meerdere harmonie-, fanfare- of brassbandverenigingen. Het weekend van 27 en 28 november staat in het teken van het gemeenschappelijke doel: samen hét geluid van Eemsdelta te laten horen.  

Muzikanten van de verschillende HaFaBra-verenigingen kunnen zich in september opgeven voor het projectensemble. Daarnaast kunnen slagwerkensembles uit de gemeente zich ook aanmelden. 27 november zullen de deelnemers workshops krijgen van professionele musici van het NNO. Op 28 november gaat Het Geluid van Eemsdelta in première. 

Samen met de verenigingen wordt gewerkt aan een mooi programma, waarbij muzikaal Eemsdelta fantastisch op de kaart zal worden gezet. Dit project heeft al een aantal subsidies toegekend gekregen, van o.a. Provincie Groningen, Prins Bernhard Cultuurfonds en Loket Leefbaarheid Groningen. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin