16.8 C
Delfzijl
donderdag 22 augustus 2019
Home Evenementen Muziekfestival Keetpop Leermens stopt na acht edities

Muziekfestival Keetpop Leermens stopt na acht edities

Leermens – De organisatie van Keetpop in Leermens heeft besloten dat er geen negende editie van het muziekfestival komt.

Het aantal festivalgangers is de afgelopen jaren gegroeid, dit is hand in hand gegaan met extra inspanningen. De energie die hiermee gepaard gaat, past niet langer bij de verschuivende prioriteiten van de organisatoren.

“Keetpop heeft altijd willen bijdragen aan de leefbaarheid van de regio door talentvolle musici en kunstenaars een podium te bieden”, vertelt de organisatie. Gezien de constante, grote stroom bezoekers en goede sfeer bij de laatste edities, kan alleen geconcludeerd worden dat de organisatie in die opzet is geslaagd. “Daarbij mag gezegd worden dat dit niet gelukt was zonder de royale bijdragen van lokale bedrijven en het warme draagvlak van omwonenden en festivalbezoekers.”

Het is dan ook ‘jammer’ om een punt achter het festival te zetten, aldus de organisatie. “We hebben iets moois en unieks opgebouwd in ons dorp.” Het tweedaagse muziekfestival heeft dan ook altijd bijgedragen aan de leefbaarheid van de regio. ‘’We hebben top artiesten op het festival gehad,  waarvan een aantal Keetpop als start van een groeiende carrière als musici hebben kunnen gebruiken. En we hebben verdorie kamelen en kanonnen in ons dorp gehad. Hoe vaak is dat hier gebeurd?”

Wanneer een festival op poten wordt gezet, moet dat echter gedaan worden met passie en overgave, weet de organisatie. “Zaken moeten goed geregeld zijn en daarvoor moet tijd worden vrijgemaakt.” De vriendengroep die het festival altijd met veel plezier organiseerde, wordt nu echter geconfronteerd met een nieuw stadium van het leven: mantelzorg, gezinsvorming en het opbouwen van een carrière. Dit combineren met het neerzetten van een festival levert zorgen en stress op en “dat is nooit de bedoeling geweest.”

De organisatie is voornemens een schenking te doen aan één of meerdere goede doelen in de regio. “We willen daarmee een initiatief steunen in de regio. Iets wat ook bijdraagt aan de leefbaarheid. Dat kan van alles zijn.”

Waarom Keetpop geen nieuwe organisatieleden zoekt? “Wij hebben het altijd onze eigen draai gegeven. Het is ons kindje, dat gaan wij niet uit handen geven. We hopen dat we jongeren hebben kunnen inspireren om iets soortgelijks als Keetpop te op te zetten.”

Advertenties
Advertenties