Muziekfestival Delfzijl gaat ook dit jaar niet door

Delfzijl – Net zoals afgelopen jaar heeft de organisatie van het Muziekfestival Delfzijl moeten besluiten dat ook dit jaar vanwege de Corona pandemie het Muziekfestival Delfzijl geen doorgang kan vinden. De tiende editie stond gepland op 18 en 19 september 2021.

Lang leek het mogelijk dat bepaalde programma-onderdelen wel konden worden georganiseerd, zoals de Delfzielster Dweildag op de zondag. Maar met nog slechts twee maanden te gaan tot het evenement, heerst er nog steeds grote onduidelijkheid over de regels die dan voor evenementen gelden. Met de “1,5-meter regel” die dan steeds mogelijk geldt kan ook de Dweildag niet worden georganiseerd. De organisatie vindt het ook niet realistisch om het gehele centrum van Delfzijl onder een ‘test-voor-toegang’ regeling te plaatsen. Het centrum moet voor alle bezoekers vrij toegankelijk zijn.

De Stichting Muziekfestival Delfzijl gaat zich nu richten op de tiende editie in september 2022. De exacte datum waarop dit zal plaatsvinden zal na de zomervakantie bekend worden gemaakt. 

Back to top button