fbpx
13.7 C
Delfzijl
donderdag 04 juni 2020
Home Algemeen MuzeeAquarium verwelkomt het VVV Delfzijl in haar nieuwe onderkomen

MuzeeAquarium verwelkomt het VVV Delfzijl in haar nieuwe onderkomen

Delfzijl – Top van Groningen en MuzeeAquarium hebben de handen ineengeslagen in de promotie van het gebied. Net als in Appingedam, Winschoten en Veendam zal bij heropening van het Muzeeaquarium ook het VVV Delfzijl zich huisvesten bij een publiekstrekker waardoor het beter in staat zal zijn gasten te informeren over de toeristisch recreatieve mogelijkheden van het gebied.

Volgens Top van Groningen is de VVV aan vernieuwing toe. Consumenten zoeken hun informatie steeds meer online en bij elkaar (via sociale media) en nemen steeds minder de moeite om naar een VVV-winkel te gaan om zich te informeren. “We moeten online informatie dus steeds verder door ontwikkelen en informatie naar de mensen toebrengen als ze niet meer naar ons toekomen.” aldus Edwin van der Woude, directeur Top van Groningen.

De bouw van het nieuwe MuzeeAquarium gaf aanleiding voor Top van Groningen (die o.a. het VVV in Delfzijl beheert) om met het museumbestuur in gesprek te gaan. “Het nieuwe museum verwacht 25 duizend bezoekers per jaar. Die publiekstroom willen wij graag wijzen op de toeristisch recreatieve mogelijkheden van het gebied. Zo kunnen we ze doorverwijzen naar het winkel- en horeca-aanbod in het stadscentrum na een bezoek aan het museum. Of bijvoorbeeld op de fiets- en wandelmogelijkheden in de Eemsdelta bij een volgend bezoek aan het gebied.”

De huisvesting van de VVV in het nieuwe MuzeeAquarium is een stap in een grotere vernieuwingsslag van de VVV in Eemsdelta. Zo wil Van der Woude samen met ondernemers toeristen beter informeren door het plaatsen van informatiezuilen en wil hij ondernemers en andere geïnteresseerden een gebiedscursus aanbieden, zodat zij onze “gasten” beter kunnen vertellen over de toeristische rijkdom van het gebied. Verder wil het VVV prominenter aanwezig zijn tijdens grote evenementen, waar veel mensen op af komen. “In de komende jaren zullen we dit allemaal gaan realiseren. De huisvesting van het VVV in het nieuwe MuzeeAquarium  is hierin een hele passende stap. Ik ben daar erg enthousiast over.”

Het besluit is in samenspraak met de vrijwilligers van zowel de VVV als MuzeeAquarium, de gemeente en de binnenstadondernemers genomen.

Advertenties