18.4 C
Delfzijl
19 juni 2021 01:44

MuzeeAquarium Delfzijl verrijkt met Rabozaal

spot_img

Delfzijl – Rabobank Noord-Groningen heeft haar naam verbonden aan de multifunctionele zaal van het vernieuwde MuzeeAquarium in Delfzijl. Afgelopen 14 juni werd de Rabozaal officieel geopend.

Het zijn mooie weken voor het MuzeeAquarium in Delfzijl. Eerst was er de heropening van het museum dat de natuurhistorische en cultuurhistorische verhalen van Delfzijl en omgeving vertelt. Een dag later, op zaterdag 2 juni, was er voor iedereen gratis entree. ‘Dat hebben we geweten’, lacht directeur Cynthia Heinen. ‘In totaal mochten we die dag meer dan 2000 bezoekers verwelkomen. Dat is natuurlijk een zeer veelbelovend begin.’ Naast een indrukwekkende collectie, inclusief een aquarium met vissen en andere zeedieren uit de Wadden- en Noordzee,  beschikt het MuzeeAquaruim nu ook over een multifunctionele zaal. Hier kunnen onder meer films worden vertoond en groepen en schoolklassen worden ontvangen. Maar ook kan de zaal worden verhuurd als vergaderruimte.

Bewustwording en trots
‘De zaal is van grote waarde voor het museum’, benadrukt Heinen. ‘Daarom zijn wij enorm blij dat Rabobank Noord-Groningen de zaal wil sponsoren en wij het daarmee tegelijkertijd een naam kunnen geven.‘ Afgelopen 14 juni werd de multifunctionele zaal officieel omgedoopt tot Rabozaal. Met het sponsorbedrag, afkomstig vanuit het coöperatief dividend, wil de bank een impuls geven aan de inrichting en het optimaliseren van de gebruiksmogelijkheden van de zaal. ‘Wij voelen ons sterk verbonden met de regio Delfzijl en zijn dan ook trots dat wij onze naam mogen verbinden aan een onderdeel van deze vernieuwde trekpleister’, verduidelijkt Frans Musters, directeur van Rabobank Noord-Groningen. ‘Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat het tonen van bewegende beelden van de rijke historie van Delfzijl zorgt voor een beter besef dat dit, zeker gezien het maritieme verleden, niet zomaar een gebied is. De Rabozaal draagt dus bij aan bewustwording en trots voor deze regio. Precies zoals de andere onderdelen van het MuzeeAquarium dat ook doen.’

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten