fbpx
12.8 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Algemeen Multifunctionele skeeler ijs-en atletiekbaan in Garrelsweer geopend

Multifunctionele skeeler ijs-en atletiekbaan in Garrelsweer geopend

Garrelsweer – Zaterdagmiddag vond de opening plaats van het versterkte dorpshuis Weersterheem in Garrelsweer. De werkzaamheden begonnen in maart van dit jaar en het gebouw is van binnenuit versterkt, de werkzaamheden hebben ongeveer vier maand geduurd. Naast het dorpshuis werd ook het ijsbaan terrein aangepakt.

Vanuit de werkgroep Kansrijk Garrelsweer was het idee ontstaan om van het terrein een multifunctionele skeeler ijs-en atletiekbaan en park te maken. Wethouder Bé Schollema had in het begin zijn bedenkingen bij de plannen, maar uit eindelijk is het resultaat een geweldig mooi park waar voor elke dorps bewoner wel iets te doen is. In de zomer is het middenterrein geschikt als volleybal- en voetbalveld. Achter de ijs-en atletiekbaan is een park aangelegd met wandelpad met bankjes, oud Groninger fruitbomen, bijenstal en bessenstruiken.

In de winter kan de baan onder water worden gezet zodat er een ijsbaan ontstaat. De baan is 200 meter lang en daarmee is hij geschikt voor wedstrijden.

Het ontwerp van het plan is met hulp van KNHM en Arcadis gemaakt en financiële ondersteuning door de gemeente Loppersum, NAM, NPG, Fonds Eemsmond, Rabobank en de provincie Groningen. Aannemer Beukema uit Onderdendam heeft de aanleg verzorgd.