fbpx
22.6 C
Delfzijl
vrijdag 14 augustus 2020
Home Algemeen Monique zamelt geld in voor haar nichtje met een hersentumor

Monique zamelt geld in voor haar nichtje met een hersentumor

Delfzijl – Monique Reebergen weet sinds kort dat haar nichtje Esmay (2) een kwaadaardige vorm van kinderkanker heeft. De behandelingen zijn zwaar en duren lang. En Moniques zus Angelique, de moeder van Esmay, heeft als alleenstaande moeder ook nog de zorg voor twee andere kinderen. Bovendien moet Angelique van een heel klein inkomen rondkomen. Om haar te helpen is Monique een crowdfundingactie gestart voor het gezin van haar zus. 

Het begon in mei. Esmay (2), het nichtje van Monique uit Appingedam begon steeds vaker over te geven. Esmay was al bij verschillende artsen geweest. Die konden niets vinden en dachten dat er iets mis was met de spuugreflex van kleine Esmay. Iets wat vaker voorkomt bij kleine kinderen.

Maar op 11 juli ging het helemaal mis. Esmay zakte door haar benen en verloor haar bewustzijn. In het ziekenhuis van Scheemda bleek dat Esmay een hersentumor had, en nog diezelfde avond lag ze voor het eerst op de operatietafel in Utrecht, waar ze een drain geplaatst kreeg om overtollig hersenvocht uit haar hoofdje af te voeren. Een kleine week later volgde een zware tweede operatie om de tumor te verwijderen. Daarop volgde het allerslechtste nieuws: Esmays tumor bleek ATRT, een kwaadaardige vorm van kinderkanker. Ze moet voor meerdere behandelingen zoals chemotherapie en bestralingen in Utrecht blijven. Het leven van Moniques zus Angelique staat sindsdien op de kop.

Want als alleenstaande moeder heeft Angelique ook nog de zorg voor Levi (3) en Noelle (8). Bijkomend probleem: Angelique moet rondkomen van een klein inkomen en valt onder budgetbeheer. Hoewel de behandelingen van Esmay worden betaald door de zorgverzekeraar: een dergelijk zwaar medisch traject zorgt voor allerlei bijkomende kosten, die Angelique niet kan dragen. Daarom is Monique voor haar zus, nichtjes en neefje op Doneeractie.nl een inzamelingsactie gestart. 

Sinds begin juli is Esmay opgenomen het Prinses Maxima Centrum (PMC), in Utrecht. Het PMC werd in 2018 geopend en is in het enig gespecialiseerde ziekenhuis op het gebied van kinderoncologie in Nederland. Gelukkig voor Angelique staat er naast het PMC een Ronald McDonaldhuis waar ze sindsdien met Levi en Noelle verblijft. Maar het verblijf in het Ronald McDonaldhuis is niet kosteloos. Per verbleven nacht betalen ouders een eigen bijdrage van €15. Dit zijn kosten die Angelique nauwelijks kan dragen, omdat ze moet rondkomen van een inkomen van €XXX per week. Daarnaast loopt ook de huur van Angelique in Appingedam gewoon door. En als er nog zaken geregeld moeten worden in Appingedam, komen daarboven ook nog reiskosten van het OV, die niet worden vergoed. 

Monique vraagt daarom aanvullende financiële hulp voor het gezin van haar zus door middel van een crowdfundingactie. 

Op https://www.doneeractie.nl/help-esmay-en-haar-ouders-tegen-de-hersentumor/-36982 kunnen belangstellenden een donatie doen, en schrijft Angelique regelmatig over de behandelingen van Esmay.

Verschillende bedrijven en particulieren deden al een donatie, maar meer geld is nodig. Monique hoopt dat meer mensen over de situatie willen lezen en een bijdrage willen doen. 

loading...