fbpx
32.1 C
Delfzijl
maandag 10 augustus 2020
Home Algemeen Molukse kerkgebouw Eben-Haëzer viert 30 jarig bestaan

Molukse kerkgebouw Eben-Haëzer viert 30 jarig bestaan

Farmsum – Op zaterdag 9 maart viert het Molukse kerkgebouw Eben-Haëzer aan de Waarman 26 in Farmsum haar 30-jarig bestaan.

Na de ontvangst om 10.00 wordt om 11.00 uur een tentoonstelling over de geschiedenis geopend door burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl.

Het kerkgebouw is voor de Molukse gemeenschap een erfenis die zij van de eerste generatie hebben gekregen om hier hun geloofstraditie te behouden en verder te ontwikkelen. In de afgelopen drie decennia zijn in het gebouw kinderen gedoopt, hebben gemeenteleden belijdenis gedaan en werden huwelijken ingezegend. Het was ook een plek van troost ten tijde van verdriet en rouw.

„Met deze viering willen wij ons ook bezinnen hoe we verder willen bouwen aan onze toekomst als geloofsgemeenschap van Jezus Christus,” vertelt Arnold Sasabone van de werkgroep van de jubileumviering. „Anderzijds wil de tentoonstelling onze rijke geschiedenis tonen als Molukse christenen die deel uit maken van de Nederlandse samenleving.”

De viering heeft verder als onderdelen een dankdienst om 12.30 uur en een Medja Persekutuan/ gemeenschapsmaal om 13.30 uur, gospelzang om 14.00 uur.

loading...