fbpx
6.8 C
Delfzijl
maandag 27 januari 2020
Home Economie Mogelijk vanavond al staking bij Teijin Aramid in Delfzijl

Mogelijk vanavond al staking bij Teijin Aramid in Delfzijl

Delfzijl – Medewerkers van het bedrijf Teijin Aramid in Delfzijl leggen mogelijk vanavond het werk al neer. Vakbond FNV laat weten dat de fabriek vanaf 23:00 uur platgelegd gaat worden als er vandaag niks uit een laatste overleg komt. De directie van Teijin Aramid gaf afgelopen zaterdag aan niet in te zullen gaan op het ultimatum van de bond. Dat loopt officieel dinsdagavond om 18.00 uur af.

In het laatste overleg zal vooral besproken worden hoe de staking op een veilige manier kan plaatsvinden. Omdat het chemische industrie is kan het productieproces niet zomaar worden stilgelegd. De bond verwacht niet dat het bedrijf tijdens dit overleg alsnog op de eisen van de vakbond ingaat.

De eisen die de vakbond heeft neergelegd houden een loonsverhoging in, en meer geld voor een generatiepact waardoor oudere werknemers korter kunnen werken. Ook een sociaal plan voor medewerkers die hun baan gaan verliezen door de toekomstplannen van het bedrijf is voor de vakbond een belangrijk punt.

Het bedrijf houdt vol dat het al ‘uitstekende arbeidsvoorwaarden’ heeft en last heeft van de snel opkomende concurrentie over de hele wereld.

Advertenties
Advertenties