MO14 HC Eemsmond ongeslagen kampioen

Delfzijl – Het hockeyteam MO14-1 van Hockeyclub Eemsmond in Delfzijl is ongeslagen kampioen 1e klasse geworden. Zaterdag won het mixteam de laatste wedstijd van het seizoen tegen MHC Dash in Hoogezand met 0-1. Met dit kampioenschap is Eemsmond in alle perioden van het seizoen 23-24 kampioen geworden.

Het kampioenschap is een kroon op het werk van MO14. Het team groeide dit seizoen van de 3e klasse, via de 2e klasse naar 1e klasse en eindigde in alle klassen bovenaan. Ook in de zaal wist het team al het kampioenschap te pakken ten koste van Hockeyclub Groningen.

Coach Lloyd Saridjan vertelt: “We hebben een ongelooflijk seizoen gehad. Ik moet nog steeds bijkomen van alle geweldige en spannende wedstrijden. Naast het team hebben ook de trainers een fantastische inzet laten zien met veel geduld voor de ideeën die we voor het spel hadden. Van de tegenstanders kregen we regelmatig complimenten voor onze speelwijze. Ik ben er trots op dat we dit niveau met onze kleine club hebben bereikt. Als trouwe supporters hebben de ouders daar ook flink aan bijgedragen.” Samen met André Swiersema vormde Saridjan het coach-duo.

In de 1e klasse wist MO14 het kampioenschap al te verzilveren in de voorlaatste wedstrijd. 9 wedstijden werden gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Na de zomer gaat het hele team door als MO16-1 van Hockeyclub Eemsmond.

Back to top button