Mix en match bij Noorderzorg

Regio – Op 20 mei vond de aftrap plaats van Noorderzorg-doet. Bestuurder Henk Nijmeijer en manager zorg Kees van Wolferen van deze zorgorganisatie kropen in de huid van een facilitaire medewerker. De opdracht was het schilderen van een muur. Ze zijn daarmee de starters van het project. Noorderzorg-doet
biedt klussen aan die minder vaak voorkomen of wat lang blijven liggen.

Het doel is dat medewerkers de kans aangrijpen om een handje te helpen bij het werk van een ander. Zowel de medewerker als de organisatie levert dit iets op. Een ervaring rijker en een aangeboden klus wordt geklaard.

De ouderenzorgorganisatie introduceert dit project om betrokkenheid en verbinding met elkaar te stimuleren. Op meerdere momenten in het jaar wordt een match georganiseerd tussen de medewerker en de klus-/activiteitaanbieder. De aanbieder geeft een klus en de belangstellende schrijft erop in. Hierdoor ontstaat een natuurlijke mix en match van opdrachten en geïnteresseerden. De opdrachten variëren van werken in de zorg, onderhoud, schoonmaak tot werkzaamheden in de keuken of bij de buitenboel.

De zorgorganisatie, bestaande uit ruim zeshonderd medewerkers, ziet mogelijkheden genoeg voor deze
mix en match. De diversiteit in diensten, afdelingen en teams is groot. Bovendien kan ook de keuze gemaakt worden voor een meeloopmoment op een andere locatie. Een begin wordt gemaakt met de mensen die nauwelijks in contact zijn met de cliënt. Zij worden ingezet bij een taak waar extra handen welkom zijn. Zo kunnen zij meehelpen bij een activiteit met bewoners of helpen op een huiskamer.

Vervolgens kijkt de organisatie naar de mogelijkheden voor de collega’s die andersom ook graag een
keer mee willen lopen, op bijvoorbeeld financiën of bij de inkoop. Door te doen leert ieder de organisatie op een andere manier kennen en krijgt de deelnemer een completer beeld van de omvang van Noorderzorg.

Back to top button