Ministers Wiebes en Ollongren spreken gedupeerden in Westerwijtwerd

Westerwijtwerd – Ministers Eric Wiebes (Economische Zaken) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hebben vandaag een bezoek gebracht aan Westerwijtwerd. Dit naar aanleiding van de zware aardbeving van woensdagochtend (3.4 op de schaal van Richter). Wiebes en Ollongren werden “warm onthaald” door een groep boze Groningers. Die vinden dat de hele versterkingsoperatie te langzaam verloopt en de gaswinningen sneller moet worden afgebouwd.

Wiebes begrijpt dat de inwoners van het gebied geen vertrouwen meer in Den Haag heeft. De versterkingsoperatie die in 2012 begon is nauwelijks van de grond gekomen. Wiebes probeert het versterkingsproces op gang te krijgen en dat lukt alleen als de NAM er niet meer bij betrokken is.

In het Dorpshuis spraken de ministers met inwoners en gedupeerden uit het dorp. Bij het verlaten van Westerwijtwerd werden beide ministers aangesproken door boze demonstranten maar vooral gedupeerde Groningers. De meesten hebben het emotioneel helemaal gehad hebben met hoe Den Haag omgaat met de Groningers en dat steeds het zelfde verhaal wordt verteld maar er totaal geen schot in de afhandeling zit.

Net na twee uur vertrokken de ministers naar het Provinciehuis in Groningen waar ze in gesprek gaan met bestuurders uit de regio.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2026″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button