Minister Wiebes spreekt tijdens congres in Delfzijl

Delfzijl – Minister Eric Wiebes spreekt tijdens Eemsdeltavisie op woensdag 16 oktober in Delfzijl. De minister van Economische Zaken en Klimaat geeft zijn visie op de industrie in Noord-Nederland en gaat in gesprek met de zaal.

Het congres wordt georganiseerd door uitgeverij Industrielinqs pers en platform en de VNCI (Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie). Tijdens het evenement nemen deelnemers onder andere tijdens een speciale bustour een kijkje achter de schermen op Chemie Park Delfzijl en industriegebied Oosterhorn. In het plenaire congresprogramma staat centraal: Hoe kan Noord-Nederland een nettoverbruiker van CO2 worden? En welke stappen zijn nu of binnenkort al te zetten?

Dat zijn ook de belangrijkste vragen bij een speciale white-paperwedstrijd voor studenten en young professionals. Tijdens het congres strijden drie finaleteams om een studiereis naar Japan. Verder geven Johan Visser (Nouryon), Manon Bloemer (VNCI), Berend Aanraad (The Natural Step) en Marinus Tabak (RWE en Plant Manager of the Year 2019) hun visie op het thema.Back to top button