fbpx
16 C
Delfzijl
woensdag 15 juli 2020
Home Algemeen Minister Raymond Knops bracht bezoek aan Delfzijl in het kader van de...

Minister Raymond Knops bracht bezoek aan Delfzijl in het kader van de versterkingsopgave

Farmsum – Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft donderdag een bezoek aan het nieuwe appartementencomplex Houtwerf in Farmsum. De minister was in Delfzijl in het kader van de versterkingsopgave.

Raymond Knops is de tijdelijke vervanger van minister Kajsa Ollongren die vanwege complicaties na een operatie tijdelijk uit de running is. Burgemeester Gerard Beukema praatte de minister bij over de versterkingsopgave en de situatie in het gebied. Knops vindt het belangrijk om zelf te zien wat er speelt in het gebied.

Een onderdeel is het bezoek aan appartementencomplex Houtwerf. Dit zijn de eerste nieuwe woningen voor bewoners uit de Zandplatenbuurt Noord en omgeving vanuit de versterkingsaanpak Delfzijl.

De appartementen in de Houtwerf zijn aardbevingsbestendig en bovendien de eerste gasloze woningen in Delfzijl. Op 30 oktober hebben alle bewoners de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen.

De gemeente en Acantus  hebben bij de minister aandacht gevraagd voor de bewoners en hun woningen die nu nog in het opname- en beoordelingsprogramma zitten. Anita Tijsma, directeur-bestuurder Acantus: “Je ziet dat duidelijkheid, het bieden van perspectief en ook de eigen regie over de woontoekomst enorm bijdragen aan rust bij de mensen die het aangaat. Zodra deze rust ontstaat, ontstaat ook ruimte voor meedenken, plannen uitwerken en de toekomst. Ik gun dit ook de bewoners die nu nog in het opname- en beoordelingsprogramma zitten.”

Advertenties