Minister Koolmees ondersteunt 1000-banenplan voor Groningen

Appingedam / Uithuizen – Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt zes miljoen euro beschikbaar voor de werkgelegenheid in de aardbevingsregio in Groningen. In Uithuizen ondertekende de minister vanmiddag samen met onder meer regionale bestuurders, werkgevers en de Nationaal Coördinator Groningen een plan voor 1000 extra banen in het aardbevingsgebied. Met het plan worden Groningers opgeleid om aan de slag te gaan in de bouw, techniek en andere kansrijke sectoren.

De beschikbaarheid van werk is cruciaal voor de leefbaarheid en het toekomstperspectief van de regio noordoost Groningen, vindt het kabinet. Het 1000-banenplan vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de aanpak van de aardbevingsproblematiek.

Koolmees ondertekende het plan samen met onder meer de burgemeester van Eemsmond, verschillende regionale wethouders, de gedeputeerde van de Provincie Groningen, werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen en de Nationaal Coördinator Groningen.

Voorafgaand aan de ondertekening bezocht de minister het aardbevingsgebied rond Appingedam. Hij sprak daar met bewoners die tijdelijk hun huis hebben moeten verlaten vanwege herstelwerkzaamheden. Ook bezocht hij een leerwerktraject in Uithuizen waar werkzoekenden worden opgeleid voor het herstellen van aardbevingsschade en het versterken van gebouwen.

Back to top button