3.2 C
Delfzijl
1 maart 2021 11:12

Minister Knops bezoekt eerste gasloze appartementencomplex Houtwerf Delfzijl en spreekt met bewoners

Delfzijl – Minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt donderdag 14 november Delfzijl in het kader van de versterkingsopgave van Delfzijl. Een belangrijk onderdeel is het bezoek aan appartementencomplex Houtwerf van Acantus. Dit zijn de eerste nieuwe woningen voor bewoners uit de Zandplatenbuurt Noord en omgeving vanuit de versterkingsaanpak Delfzijl.

De appartementen in de Houtwerf zijn aardbevingsbestendig en bovendien de eerste gasloze woningen in Delfzijl. Op 30 oktober hebben alle bewoners de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. De minister bezoekt persoonlijk een van de kersverse bewoners. Daarnaast bevat het bezoek onder meer een gesprek met een afvaardiging van de Belangengroep Versterking Zandplatenbuurt. Voorafgaand aan deze gesprekken praat Burgemeester Gerard Beukema de minister bij over de situatie in Delfzijl.

Opname- en beoordelingsprogramma
Het bezoek vindt plaats in samenwerking met de gemeente Delfzijl. De gemeente en Acantus gaan ook aandacht vragen voor de bewoners en hun woningen die nu nog in het opname- en beoordelingsprogramma zitten. Anita Tijsma, directeur-bestuurder Acantus: “Je ziet dat duidelijkheid, het bieden van perspectief en ook de eigen regie over de woontoekomst enorm bijdragen aan rust bij de mensen die het aangaat. Zodra deze rust ontstaat, ontstaat ook ruimte voor meedenken, plannen uitwerken en de toekomst. Ik gun dit ook de bewoners die nu nog in het opname- en beoordelingsprogramma zitten.”

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten