Minister Kamp tijdens bezoek aan Loppersum; Onderzoek naar verruiming uitkoopregeling

Loppersum – Minister Henk Kamp van economische zaken heeft maandagmiddag een bezoek gebracht aan de gemeente Loppersum. De minister bracht een bezoek aan de gerenoveerde en energie neutrale woningen aan de Sjuxumerweg en aan de tijdelijk school in Loppersum. In Zeerijp bracht de minister een bezoek aan Café Nastrovja waar werknemers op dit moment bezig zijn met het repareren van aardbevingsschade.

Kamp kondigde tijdens zijn bezoek aan bezig te zijn met een onderzoek naar het verruimen van de opkoopregeling. Nu worden alleen nog huizen opgekocht via de Commissie Bijzondere Situaties. Daarbij gaat het om schrijnende gevallen.

Er wordt nu onderzocht of ook mensen die hun huis niet kunnen verkopen en daardoor in de problemen komen geholpen kunnen worden. ‘Dat wordt dan geen algehele regeling, maar dat zal op individuele gevallen gericht zijn,’ aldus Kamp.

De opkoopregeling voor het aardbevingsgebied wordt mogelijk verruimd. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken maandag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het aardbevingsgebied.

Nu worden alleen nog huizen opgekocht via de Commissie Bijzondere Situaties. Daarbij gaat het om schrijnende gevallen.

Individuele gevallen
Er wordt nu onderzocht of ook mensen die hun huis niet kunnen verkopen en daardoor in de problemen komen geholpen kunnen worden. Het zal niet gaan om een algehele regeling, maar zal op individuele gevallen zijn gericht zijn laat Kamp weten. De Nationaal Coördinator Hans Alders zal een belangrijke rol spelen bij de mogelijke verruiming van de opkoopregeling.

Waardevermeerderingsregeling
Er is voorlopig nog geen uitsluitsel over de verlening van de waardevermeerderingsregeling. Het geld is op, de minister houdt er aan vast om te wachten op een besluit over de regeling na de voorjaarsnota van het kabinet.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”570″]

Back to top button