Minister Kamp blijft bij besluit tot stopzetting waardevermeerderingsregeling

Den Haag – Als het aan minister Henk Kamp van Economische Zaken ligt blijft het besluit tot stopzetting van de waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied gehandhaafd. Dit liet de minister weten in antwoord op kamervragen over het gasbesluit.

Het budget van 125 miljoen euro voor deze regeling is begin dit jaar uitgeput. De regeling gold voor inwoners van de elf aardbevingsgemeenten met minimaal duizend euro schade konden nog tot eind van vorig jaar een premie van 4000 euro aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verkeerde zuinigheid
Het stopzetten van de waardevermeerderingsregeling leidt tot veel protest. Burgemeester Rodenboog noemde het in zijn nieuwjaarstoespraak verkeerde zuinigheid. Ook is er een petitie ‘Wees geen Kniepert’ gestart, daarin wordt gepleit voor het in stand houden van de regeling.

Minister Kamp voelt daar niks voor. De minister verwijst naar het meerjarenprogramma van Nationaal Co√∂rdinator Groningen Hans Alders, die heeft geadviseerd de regeling op te laten gaan in de verduurzaming bij het versterken van woningen in het aardbevingsgebied. Het betekent dat huizen die worden aangepakt energieneutraal worden gemaakt. ‘Ik heb ingestemd met dat voorstel,’ laat de minister de kamer weten.

Back to top button