Minister Asscher heeft een werkbezoek gebracht aan het aardbevingsgebied

Loppersum / Appingedam – Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandag een bezoek gebracht aan het aardbevingsgebied. De minister ging in gesprek met enkele gedupeerden en bezocht verschillende onderdelen van het versterkingsprogramma.

De minister begon zijn bezoek in Bedum bij de boerderij van Annemarie Heite. Heite is het boegbeeld van de aardbevingsstrijd in Groningen. Na een uitvoerig gesprek vertrok de minister naar Loppersum waar hij de tijdelijke school bezocht die is ingericht zodat de huidige panden veilig versterkt kunnen worden.

In Appingedam bezocht Asscher het versterkingsprogramma aan de Jonkerslaan en liet zich bij praten over de voortgang en het energieneutraal maken van de woningen.

De minister liet na afloop van het bezoek weten dat hij zijn uiterste best gaat doen voor het gebied. Hij realiseert zich heel goed dat er de komende jaren nog veel te doen is. Asscher liet weten dan de politiek een duidelijk commitment moet laten zien dat ze er zijn voor de mensen in het aardbevingsgebied.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”748″]

Back to top button