Milieugedeputeerde Nienke Homan te gast bij Havenstad FM

Delfzijl – De aflevering van het Havenstad FM programma Lunchradio, aanstaande vrijdag van 12 tot 14 uur staat grotendeels in het teken van energietransitie.

We moeten van het gas af maar hoe? GroenLinks lijsttrekker bij de statenverkiezingen en zittend milieugedeputeerde Nienke Homan is dan onze gast. Met haar en anderen praten we over dit belangrijke onderwerp. Moeten we elektrisch gaan rijden of is rijden op waterstof tocht beter? Er komt een aanschafsubsidie voor de elektrische auto. Maar komt deze subsidie wel terecht bij de doelgroep die een elektrische auto nu niet kan betalen?

Moeten we de Nederlander een warmtepomp opdringen of kunnen we beter gebruikmaken van onze unieke gasinfrastructuur? Dit netwerk is geschikt voor transport van waterstofgas. Een aantal producenten van CV ketels brengt de komende tijd CV installaties op de markt die waterstofgas kunnen verbranden. Kortom, er moeten de komende tijd belangrijke keuzes worden gemaakt die draagvlak vereisen.

Luister aanstaande vrijdag tussen 12 en 14 uur en praat mee via telefoonnummer 0596-61 89 02. U kunt uw vragen ook alvast stellen via info@havenstad.fm.  Back to top button