14 C
Delfzijl
18 mei 2021 19:10

Milieueffectrapport EEW Delfzijl bijna compleet

Delfzijl – De Commissie voor de milieueffectrapportage adviseert het milieueffectrapport voor de uitbreiding van de afvalverbrander EEW Delfzijl aan te passen. Hierdoor komen straks alle belangrijke milieugevolgen van mogelijke keuzes goed in beeld. De provincie Groningen had de Commissie gevraagd de inhoud van het rapport te beoordelen.

EEW Energy from Waste Delfzijl B.V. (EEW) wil de bestaande afvalverbrandingsinstallatie voor huishoudelijk afval op het industrieterrein Oosterhorn uitbreiden met een slibverbrandingsinstallatie en met die verbranding groene stoom opwekken. Voordat de provincie besluit over de omgevingsvergunning, zijn de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport.

In het rapport is nuttig onderzoek gedaan naar de milieugevolgen van de uitbreiding. Zo heeft onderzoek plaatsgevonden naar zogenaamde ‘stikstofdepositie’ door de uitbreiding. Door de bestaande fabriek aan te passen vindt netto geen toename van stikstofdepositie plaats.

Op een aantal punten is het rapport echter nog niet compleet. Zo is niet duidelijk welke luchtverontreiniging verwacht wordt en zijn de concentraties zeer zorgwekkende stoffen die vrij kunnen komen nog niet goed beschreven.

De Commissie adviseert daarom het rapport aan te laten passen voordat de provincie over de omgevingsvergunning besluit.

Volg ons op

11,168FansLike
1,424VolgersVolg
5,278VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten