13.1 C
Delfzijl
15 juni 2021 04:53

Meteorologische zomer begint met zomers weer

spot_img

Nederland – Vandaag precies wanneer de meteorologische zomer begint, krijgen we zomers weer in Nederland. De zon schijnt in de eerste dagen van juni volop en daarbij kan de temperatuur in het zuidoosten oplopen naar 25 graden. Mogelijk krijgen we later in de week met zomers onweer te maken.

Het contrast met de meteorologische lente kan haast niet groter. Terwijl de lente veel kouder en ook natter dan normaal verliep, begint de meteorologische zomer juist kurkdroog en warm. Op dinsdag, de eerste dag van de meteorologische zomer, stijgt het kwik naar 21 graden in het noordwesten, 23-24 in het midden en ruim 25 in het zuiden en zuidoosten. Daarmee is het 10 graden warmer dan een week geleden, toen het amper 15 graden werd en ook nog eens ronduit onstuimig was.

Dat het weer zo’n ommezwaai heeft gemaakt ten opzichte van de lente komt door de windrichting. Terwijl de wind de afgelopen tijd vaak uit het noorden of westen kwam, hebben we komende dagen te maken met een oostenwind. Die blaast warme lucht naar Nederland, terwijl een wind vanaf de Noordzee juist koelte brengt.

Warm weer houdt voorlopig aan
Ook de rest van de week is de kans op warm weer met temperaturen tussen 20 en 25 graden groot. Woensdag is het daarbij nog droog en zonnig, maar vanaf donderdag neemt de kans op een onweersbui toe. Na volgend weekend krijgen we mogelijk weer met een frisse noordenwind te maken en komt de maximumtemperatuur rond 20 graden uit. Normaal is het begin juni 18-22 graden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten