Melkbusteam Glinz gaat het na 30 jaar rustiger aan doen

Godlinze – Het Melkbusteam Glinz gaat het na 30 jaar knallen op oudejaarsdag rustiger aan doen. De tweelingbroers Dirk en Peter Dwarshuis (46) schieten sinds jaar en dag carbid samen met hun jongere broer Johan. Het carbidschieten begon met verfblikken achter het ouderlijkhuis. Later kocht hun vader een melkbus er zijn sindsdien zijn er alleen maar melkbussen bij gekomen. Ondertussen staan er ruim 25 melkbussen waar mee wordt geschoten.

De locatie is veranderd naar het voetbalveld van vv Godlinze, maar het knallen met carbid op oudjaar is een traditie in het dorp geworden. Maar aan deze traditie lijkt een eind te komen. De broers kunnen het lichamelijk niet meer vol houden, de hele dag schieten is zwaar. Ze willen nog niet definitief stoppen met deze traditie, maar er worden geen nieuwe melkbussen aangeschaft en er worden een aantal verkocht.

Ter ere van het dertigjarig jubileum had Dorpsbelangen Godlinze het veld versierd met vlaggen en in de kantine van vv Godlinze was taart voor de bezoekers.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1864″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button